Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas:

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas: -Türkiyeye 7.6 trilyonluk yatırım yaptık. Bu, ilişkilerin çok iyi olduğunu gösteriyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Hindistanın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Türkiyeye 7.6 trilyonluk yatırım yaptıklarını belirterek, Bu, ilişkilerin çok iyi olduğunu gösteriyor dedi.
     Düzce Valisi Adnan Yılmazı makamında ziyaret eden Thomas, burada yaptığı açıklamada, Düzceli Yazar İlhan Akının Hindistana yönelik yazdığı eserlerin Düzce ile Hindistan arasında köprü oluşturduğunu söyledi.
     Hindistanın enformatik ve bilişim alanında birinci, çelik yapımında kullanılan bir maddenin üretiminde ise dünya ikincisi olduğuna vurgu yapan Thomas, bunun çok fazla bilinmediğini anlattı.
     Thomas, Düzcenin otomotiv sektöründe ilerleyebileceğine dikkati çekerek, Bu nedenle Hindistan ile ilişkilerde daha çok bağlantı kurulabilir. Özellikle mobilya sektöründe Düzce çok iyi. Biz, sadece olanı kendimiz için kullanabiliyoruz, yüzde 90ını ithal ediyoruz. Neden böyle bir bağlantı olmasın- diye konuştu.
     Türkiyeye 7.6 trilyonluk yatırım yaptıklarını dile getiren Thomas, bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu gösterdiğini bildirdi.
     Hindistanla Türkiye arasında Balkan Savaşlarından bu yana çok sıcak bir ilişki kurulduğunu ifade eden Thomas, Türkiyeyle politik açıdan da bir sorun yaşamadıklarını kaydetti.
     Thomas, Suriyede yaşanan iç savaşın üzüntü verici olduğunu anlatarak, İnsanlar kötü zamanlarında birbirlerine yardım edebilirler. Örneğin; Marmara depreminde Türkiyeye yardım göndermiştik. Bu paranın yarısı İzmitte evlerin yeniden inşa edilmesi için, diğer yarısı da banka için kullanıldı. Türkiyenin de Suriyeli vatandaşlara yardım etmesi çok doğal ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER