Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hıdrellezin Türk dünyasında bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kutlandığını bildirdi.
     Tahmazoğlu, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kültürü oluşturan örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirtti.
     Hıdrelleziin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü dile getiren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren milletimiz, bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak koruyor ve kuşaktan kuşağa aktarıyor. Hıdırellez bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda yeni umutlarla, coşku içerisinde kutlanacak. Kutlamalar günün anlamına uygun olarak vazgeçilmez mekan olan Kavaklık mesire alanında yapılacak. insanların huzur içerisinde bir kutlama yapabilmeleri için belediye olarak imkanlarımızı seferber ettik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramını kutluyor ve hayırlara vesile olamsını diliyorum.
     (ZER-HAS)
<< Önceki Haber Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER