Hıdırellez kutlamaları

Hıdırellez kutlamaları -KOÜ Turizm, İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulunda düzenlenen programda öğrenciler, dans etti ve maniler söyledi, dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Turizm, İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulunda Hıdırellezi kutlayan öğrenciler, dans etti ve maniler söyledi, dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı.
     Yüksekokulun bahçesinde düzenlenen program, Gagavuz Türkü öğrencilerin şölen dansıyla başladı. Öğrenciler ve vatandaşlar ateşin üzerinden atladı, dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı.
     Kadın aşıkların sahne aldığı etkinlikte maniler söylendi. Şarkıcı Eylem Naz ve Baydar Şahinin verdiği konserin ardından katılımcılara keşkek ve pilav ikram edildi.
     Programda konuşan yüksekokul müdürü Doç. Dr. Işıl Altun, Hıdırellezin Türk dünyasının en önemli bayramlarından olduğunu ifade ederek, Amerikadan Orta Asyaya kadar her toplumun mevsimlik törenler yaptığını belirtti.
     Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise herkesin çocukluğunda bazı anıları olduğunu kaydederek, Hıdırellezin bolluk ve bereketi müjdelediğini anlattı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hıdırellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER