HESOB Başkanı Teksöz:

HESOB Başkanı Teksöz: "İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasından küçük esnafın muaf tutulması gerekir"


HATAY (A.A) - Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, "İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasından küçük esnafın muaf tutulması gerekir" dedi.
     Teksöz, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akına ziyaretinde yaptığı konuşmada, İş Güvenliği ve İş Sağlığı Yasasına değindi.
     Yasanın, büyük ve küçük ölçekli tüm iş yerlerini kapsadığını ifade eden Teksöz, şöyle konuştu:
     "Büyük fabrikalar ve organize sanayi bölgeleri için gerekli olan bu kanun küçük esnafa ayrı bir mali yük getirmektedir. Yasa, bakkal, berber ve terzi gibi esnaf arkadaşlarımızın eğitiminden geçmeleri öngörmektedir. Küçük esnaf, geçimini çok zor şartlarda sağlamaya çalışıyor. Bunun için İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasından küçük esnafın muaf tutulması gerekir. Yasada esnaf ve sanatkarları ilgilendiren hükümlerinin yeniden ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde yanlarında çırak ve kalfa çalıştıran esnaf ve sanatkarlar işten çıkartmalara başlayabilir. Biz bu yasanın küçük esnaf için 5 yıl ertelenmesini talep ettik."
     Teksöz, Hatayda 70 odanın faaliyet gösterdiğini, her fırsatta oda başkanlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinlediklerini ve bunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.
     İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sorunların ancak ortak akıl ile çözülebileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber HESOB Başkanı Teksöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER