Her şey doğa için...

Her şey doğa için... Doğal dengenin korunması ve sülünlerin neslinin devamının sağlanması amacıyla 500 sülün doğaya bırakıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


GİRESUN (A.A) - Giresunda doğal dengenin korunması ve sülünlerin neslinin devamının sağlanması amacıyla 500 sülün doğaya bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü görevlilerince Keşap ilçesine bağlı Düzköy Gelene mevkisinde düzenlenen sülün salımı programına katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, sülünün ormandaki güzel hayvanlardan bir tanesi olduğunu söyledi.
     Programın, insanların güzelliği ile sülünün güzelliğini bir araya getirdiğine işaret eden Şahin, Sülünlerin barındıkları yer ne kadar güzel de olsa doğal ortamı gibi olamaz. Ormanın yeşili ve güzelliği bu hayvanlarla tamamlanır. Deniz son derece faydalı ama balığı olan deniz daha büyük fayda sağlar. Hayvanlara donanmış olan bir orman, ormanın güzelliği insanlar için başka bir anlam ifade eder diye konuştu.
     2003-2011 tarihleri arasında Giresunda doğaya bırakılan sülün sayısının 2 bin 500 olduğu bilgisini veren Şahin, yıl içerisinde 300 sülünün daha doğaya bırakılacağını bildirdi.
     Yaklaşık iki ay önce Giresunun çeşitli yerlerinde kırmızı benekli alabalık ve kekliklerin doğaya salımının yapıldığını hatırlatan Şahin, Bugün bu sülünleri özgürlüğüne bırakmış olacağız. Umarım Orman ve Su İşleri BakanlığI sadece hayvan salma değil, bunların ayaklarına da halka yerleştirerek bu hayvanları takip etme imkanı bulur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine ilimizde gerçekleştirdikleri güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Vali Şahinin konuşmasının ardından ilk sülünü doğaya bırakmasıyla birlikte 500 sülün doğaya salındı.
     Programa Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, MHP İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Yüksel ve diğer davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Her şey doğa için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER