Her şehit haberinde yüreğine aynı ateş

Her şehit haberinde yüreğine aynı ateş düşüyor -Oğlunu, kardeşini ve amcasının oğlunu terörle mücadelede şehit veren Gülizar Sualp, her şehit haberinde aynı acıyı yaşıyor -Sualp: Artık analar ağlamasın. Şimdi torunlarım var.


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Oğlunu, kardeşini ve amcasının oğlunu terörle mücadelede şehit veren Gülizar Sualp, her şehit haberinde aynı acıyı yaşıyor.
     Konyada yaşayan Gülizar Sualp (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnakta 1994 yılında amcasının oğlu Adnan Demirin, bir yıl sonra da yine Şırnakta kardeşi Numan Demirin şehit olduğunu söyledi.
     Sualp, ayrıldığı eşinden olan en küçük oğlu Orçun Yaldırın, 2006 yılında Siirtin Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olmasıyla aynı acıyı üçüncü kez yaşadığını ifade etti.
     Şehit anası olduğu için onurlu ve gururlu olduğunu belirten Sualp, amcasının oğlu, kardeşi ve evladının şahadet haberini aldığında her seferinde farklı duygular yaşadığını söyledi.
    
     -Artık analar ağlamasın istiyor-
    
     Oğlunun nişan törenine katılmak için Konyaya geleceği gün şehit haberini aldığını anlatan Sualp, öğrendiği her şehit haberinde de hep aynı acıyı yaşadığını kaydetti.
     Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın diyen Sualp, Bu yüzden evde çok fazla televizyon izlemiyorum. Beni en çok mutlu edecek şey; terörün biran önce bitmesi olacak. Artık analar ağlamasın. Şimdi torunlarım var. Onları da güle oynaya askere göndereceğim. Ben yakınlarımı ve evladımı vatan uğruna şehit verdim. Bu durum benim hiçbir zaman zoruma gitmez. Devlet yetkilileri de sağolsun bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Her şehit haberinde yüreğine aynı ateş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER