Her bayram özlenen tat Maraş çöreği

Her bayram özlenen tat Maraş çöreği -Kahramanmaraşta, Ramazanın vazgeçilmezi haline gelen Maraş çöreği, lezzeti ve hoş görüntüsüyle bayram sofralarını da tatlandırıyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraşta, Ramazanın vazgeçilmezi haline gelen Maraş çöreği, lezzeti ve hoş görüntüsüyle bayram sofralarını da tatlandırıyor.
     Uzun saklanma koşularıyla son yıllarda artan talep üzerine büyük bir sektör haline gelen Maraş çöreği, kentteki ve gurbetteki Kahramanmaraşlıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
     Kadınların 5 çayı, iş toplantıları ve düğünlerde de ikram edilen çörek, özellikle Ramazan Bayramında ziyarete gelen konuklara kompostoyla ikram ediliyor.
    
     -Bayramda şeker yerine çörek-
    
     Maraş çöreği, bayramlarda şeker yerine de tüketiliyor. Geçmişi bir asrı bulan Maraş çöreği, mahallelerde yer alan fırınlardaki ustaların maharetli ellerinde ortaya çıkıyor.
     Artan talep nedeniyle söz konusu iş yerlerinde tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle de hazırlanan çörekler, vatandaşların ağzını tatlandırıyor.
     Kahramanmaraşta, Ramazan ayının özellikle son günlerinde imalatında büyük artış yaşanan çörek, özelikle bayramlarda en çok talep gören yiyecekler arasında yer alıyor.
     Çörek ustası Yunus Yaprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asırlardan beri süregelen bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Ramazan ayında halkın ilgisini çeken çöreğe bayrama birkaç gün kala talebin artığını ve iş yerlerinin önünde kuyruk oluştuğunu aktaran Yaprak, Maraş çöreği, dayanıklı olması nedeniyle uzun süre saklanmaktadır. 1 ay muhafaza edildikten sonra çıkartılıp ısıtıldıktan sonra yenebiliyor. Bizde vatandaşın talebini karşılamak için 24 saat esasına göre çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Her bayram özlenen tat Maraş çöreği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER