Hemşire ve güvenlik görevlisinin darp edildiği

Hemşire ve güvenlik görevlisinin darp edildiği iddiası -Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aydınlık: -Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil müşahedede çalışan bir hemşire hanım ve güvenlik görevlisine insanlık


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan bir hemşire ve güvenlik görevlisinin bir hasta yakını tarafından darp edildiğini belirterek, saldırıyı kınadı.
     Aydınlık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede sayıları yetersiz olduğu halde, hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren hekimlerin, hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının üstün gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildirdi.
     Türk milletinin sağlık çalışanlarına fedakarca çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Aydınlık, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişiliklerin her yerde ortaya çıkabildiğini kaydetti.
     Aydınlık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bir hasta yakını tarafından Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde acil müşahedede çalışan bir hemşire hanım ve güvenlik görevlisine insanlık dışı fiziksel darbede bulunulmuştur. Büyük bir fedakarlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinden kardeşlerimizin bu şekilde saldırıya maruz kalmış olmasından derin üzüntü duymaktayız. Adli mercilere iletilen konunun takipçisi olacağız.
     Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hakim olması için geçmişten bugüne Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirleri geliştirerek sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hemşire ve güvenlik görevlisinin darp edildiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER