Hem Kuran hem de karate öğreniyorlar

Hem Kuran hem de karate öğreniyorlar -Nizip ilçesindeki 2 camide Kuran öğrenen çocuklar, usta öğreticiler nezaretinde karate kursu da alıyor -Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yakar: -Öğrencilerimiz hem Kuran öğreniyor hem d


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesindeki iki camide Kuran öğrenen çocuklar, usta öğreticiler nezaretinde karate kursu da alıyor.
     Günde 3 saat din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli dersler alan öğrenciler, dini bilgiler aldıkları camide 2 saat de karate kursuna katılıyor.
     Nizip Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından görevlendirilen usta öğreticiler nezaretinde karate kursuna katılan öğrenciler, kurslardan memnun.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nizip İlçe Müftlüğü ile yaptıkları ortak çalışma kapsamında 2 camide Kuran kursu alan öğrencilere karate kursu da vermeye başladıklarını söyledi.
     İlçe merkezindeki Hatice-i Kübra ve Müftlük Camisinde başlatılan kursların ilerleyen zamanlarda bütün camilerde verilmesinin planlandığını ifade eden Yakar, şöyle konuştu:
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Nizip Müftülüğü tarafından yapılan ortak çalışma sonunda öğrencilerimize farklı bir projeyi tanıttık. Bu program sayesinde öğrencilerimiz hem Kuran öğreniyor hem de spor yapıyor. Projedeki amaç hem öğrencilerimizi motive etmek hem de onları sporla tanıştırmak. Umarız uygulama öğrencilerimize sporu sevdirir. Temenni ediyorum ki öğrencilerimiz bu proje kapsamında iki farklı kursa daha sıkı sarılarak Kuran-ı öğrenirken sporla, sporu öğrenirken Kuran ile tanışmış olacak.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hem Kuran hem de karate öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER