Hem geziyor, hem öğreniyorlar

Hem geziyor, hem öğreniyorlar -Kalkınma Bakanlığı ve Batman Valiliği tarafından, beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi amacıyla organize edilen İngilizce Yaz Eğitim Kampı projesi kapsamında 11 ilden 305 öğrenci Konyada İngili


KONYA (A.A) - Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Batman Valiliğinin ortaklaşa organize ettiği, beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlenen İngilizce Yaz Eğitim Kampı projesi kapsamında 11 ilden 305 öğrenciye Konyada İngilizce eğitimi veriliyor.
     Mevlana Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Fatih Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilki geçen yıl Gaziantepte, ikincisi ise Konyada gerçekleştirilen projenin bundan önceki etkinliklerden daha kapsamlı olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin girdiği seviye tespit sınavı sonucuna göre eğitim kampına katılmaya hak kazandıklarını belirten Coşkun, organizasyonda 28 öğretim görevlisinin görev aldığını dile getirdi.
     İngilizce derslerinin öğrencilerin seviyelerine uygun kitaplardan yapıldığını aktaran Coşkun, Projenin asıl amacı, öğrencilerde beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi, doğu ile batı bölgelerimiz arasında bir farkın olmadığı hissinin verilmesi dedi.
    
     -Hem geziyor, hem öğreniyorlar-
    
     Öğrencilerin kamp süresince Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlarda ağırlandığını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:
     Projede öğrencilerin İngilizce öğrenmelerinin, sosyal, sportif, kültürel faaliyetlere katılmalarının yanında gençleri geleceğe daha iyi hazırlamak amacıyla Genç Liderler Akademisi adı altında bir sertifika programı yürütülüyor. Haftanın 4 günü İngilizce dersi, çarşamba günleri ise Genç Liderler Semineri alıyorlar. Hafta sonları ise Konyanın tarihi mekanlarının yanı sıra ilçelere geziler ve kültür tanıtım programları düzenliyoruz. Proje kapsamında 200 öğrencimiz Selçuk Üniversitesinde, 105 öğrencimiz ise Mevlana Üniversitesinde ders görüyor. Konuk öğrencilerimize İngilizce eğitimleri, ilgili üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından veriliyor.
    
     -Diyarbakırda da yapılmasını istiyoruz-
    
     Programa Diyarbakırdan katılan 11. sınıf öğrencisi Heval Yüzer, böyle bir programa katılmaktan çok mutlu olduğunu, henüz lisede okurken üniversite hocalarından eğitim almanın ayrı bir heyecan verdiğini söyledi. Yüzer, Doğusuyla, batısıyla bizler çok güzel anlaşıyoruz. Bu tarz programların Diyarbakırda da yapılmasını ve batı bölgelerinden kardeşlerimizin bizlere misafir olmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Hem geziyor, hem öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER