Hem enerji üretiliyor, hem balık

Hem enerji üretiliyor, hem balık -Ordunun Mesudiye ilçesi Topçam beldesi sınırları içerisinde bulunan Topçam Baraj Gölünde hem enerji üretiliyor, hem balık


ORDU (A.A) - Ordunun Mesudiye ilçesi Topçam beldesi sınırları içerisinde bulunan Topçam Baraj Gölünde hem enerji üretiliyor, hem balık.
     Yapımına 1997 yılında başlanılan Topçam Barajının 2009 yılında tamamlanıp su tutulmaya başlamasının ardından yılda yaklaşık 200 milyon kilovat saat enerji üretimi yaptığı öğrenildi.
     Enerji üretiminin ardından balık üretimi içinde 2011 yılında Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ihale açılan barajda balık üretimine de başlandı.
     Konu ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, 3 bin kilometre kare göl alanına sahip ve 400 metre derinliğinde olan Topçam Barajında yaklaşık 1 yıl önce balık üretiminin başladığını belirtti.
     2011de açılan ihale sonrası barajın balık üretimi için 5 yıllığına kiralandığını ifade eden Sağlam, Şu anda baraj içerisinde sazan, tatlı su kefali, bıyıklı balık ve siroz gibi balık çeşitleri üretilip av sahasına açılmış durumda. Burada ihaleyi alan kooperatif üyeleri tarafından avcılık gerçekleştirilmektedir dedi.
     Daha önce baraj içerisine DSİ yetkililerince 80 bin adet pullu sazanın bırakıldığını da anlatan Sağlam, Baraj hem enerji üretiyor hem de balık. Vatandaşlar barajdan iki türlü yararlanabiliyor diye konuştu.
     Sağlam, baraj içerisinde balık sayısının oldukça fazla olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Hem enerji üretiliyor, hem balık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER