Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Vali Yılmaza ziyaret

Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Vali Yılmaza ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeleri, Vali Şerif Yılmazı ziyaret etti.
     Ziyarete, Derneğin Mülteci Destek Programı Koordinatörü Oktay Durukan ve Mülteci Destek Programı Organizatörü Veysel Eşsiz katıldı.
     Durukan, yaptığı konuşmada, 2004 yılından beri sığınmacı göçmenlerle ilgili çalışmalar yürüttüklerini, sığınma konusunda Kayserinin önemli bir şehir olduğunu söyledi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz ise, kentin sığınmacıların yoğun olduğu illerden biri olduğunu, kentte yapımı devam eden sığınma merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
     Sivil toplum kuruluşlarının da sığınmacıların yanında olduğunu ifade eden Yılmaz, Sığınmacıların ihtiyaçlarının bir kısmını sivil toplum kuruluşlarımız sağlıyor. Ancak ihtiyaçları karşılansa da insanın yabancı bir yerde kendini yalnız hissetmesi kadar zor bir hadise olamaz. O nedenle psikolojik rehberlik gibi ihtiyaçlarını da sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yürütüyoruz. Şu ana kadar da çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadan süreci yürüttük dedi.
     Kentte bine yakın yabancı uyruklu öğrencinin de bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Germirli İmam Hatip Lisemiz var. Dışarıdan gelen öğrencilerimizin yoğun olduğu bir okul. Öğrencilerin eğitilmesinde halk eğitim merkezlerimizden de yararlanıyoruz. Sığınmacılarımızın şu anki huzuru, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımızın desteklerinden kaynaklanmaktadır.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Vali Yılmaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER