Hekimlere yönelik şiddet olayları

Hekimlere yönelik şiddet olayları -TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Aktan: Hekimlik mesleği karşılıklı saygı ve güven olmazsa sürdürülemez. Sağlıkta saygı ve güven ortamını tekrar oluşturmalıyız


İZMİR (A.A) - Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, hekimlik mesleğinin karşılıklı saygı ve güven olmazsa sürdürülemeyeceğini belirterek Sağlıkta saygı ve güven ortamını tekrar oluşturmalıyız dedi.
     Aktan, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde düzenlenen basın açıklamasında, sivil toplum kuruluşları olarak sağlıkta gündemin ilk sırasına oturan şiddeti kınadıklarını belirtti.
     Türkiyenin her yerinden onlarca şiddet haberi aldıklarını ifade eden Aktan, Hekimlik mesleği karşılıklı saygı ve güven olmazsa sürdürülemez. Sağlıkta saygı ve güven ortamını tekrar oluşturmalıyız diye konuştu.
     DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Servisinde hasta yakınlarından şiddet gören asistan hekimlerin mücadelesini desteklediklerini dile getiren Aktan, Sağlıkta şiddete dikkat çekmek için attığımız adımlar karşılığını bulamadı. Bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazdık, yanıt alamadık. Bu nedenle emekten gelen gücümüzü göstergesi olarak, 17 Nisan günü, Dr. Ersin Arslanın katledilişinin 2. yılında Şiddet sona ersin sloganı ile Arslanı anacak ve iş bırakacağız dedi.
     Şiddeti ve şikayetlerini ortaya koymak, sağlık politikalarının iyileştirilmesi için iş bırakacaklarını anlatan Aktan, 17 Nisan sağlıkta şiddetin sona ermesinin başlangıcı olsun, şiddet sona ersin istiyoruz. Yöneticilerin mutlaka şiddete karşı adım atması ve ilgili yasayı yürürlüğe sunması gerekiyor. Sağlık sisteminin, hekim ile hasta arasındaki ilişkiyi bozduğunu görmeleri gerekiyor diye konuştu.
     Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu ise sağlık çalışanları ile vatandaşların sağlık politikalarındaki yanlışlara karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
     SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur da İzmir Sağlık Platformu adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çeşitli uygulamalarla kışkırtıldığını savundu.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hekimlere yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER