Hekimhandaki 9 Köye 9 Cami Projesi

Hekimhandaki 9 Köye 9 Cami Projesi


MALATYA (A.A) - Hekimhanda 9 Köye 9 Cami Projesi kapsamında inşa edilen 7 cami Ramazan atında ibadete açılacak.
     Hekimhan Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, yaptığı yazılı açıklamada, Hekimhan ilçesinde başlattıkları 9 Köye 9 Cami Projesi hakkında bilgiler verdi.
     Projenin camisi olmayan köylere cami yapmak ve tamirat gereken camileri onarmak amacıyla başlatıldığını bildiren Çetmi, proje kapsamında inşaatına başlanan camilerden 7sinin Ramazan ayında ibatede açılacağını kaydetti.
     Çimenlik köyünde Bahattin Öner Camisi, Işıklı köyünde İsmail Oğlu Mehmet Bulut Camisi, Yeşilpınar köyünde Davud Emre Karaca Camisi, Dumlu köyünde Halis Gevrek Camisi, Molla İbrahim köyünde Hacı Mehmet Efendi Camisi, Kurşunlu beldesinde Cecimli Camisi, Dursunlu köyünde Kaflaönü Camisinin ibatede açılacağını belirten Çetmi, bu camilerin büyük bölümünün hayırsever vatandaşların katkısıyla yapıldığını bildirdi.
     Çetmi, geri kalan camilerin de Kurban Bayramında ibadete açılması için çalışmaların sürdüğünü anlattı.
     Camilerin Müslümanlar için önemini vurgulayan Çetmi, Birliğin ve beraberliğin perçinlenmesinde önemli görevler ifa eden camilerin inşası ve imarı tarihin her döneminde Müslümanların en temel hayır faaliyeti arasında yer aldı ifadelerini kullandı.
     Hazreti Peygamberin Kim Allahın rızasını talep ederek bir mescit inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder hadisini hatırlatan Çetmi, hayırsever insanları müftülüğe cami yaptırmak üzere bağışta bulunmaya çağırdı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Hekimhandaki 9 Köye 9 Cami Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER