Hazine arazisinde besicilerin mağdur olduğu iddiası

Hazine arazisinde besicilerin mağdur olduğu iddiası -Afyonkarahisarın Anıtkaya beldesine bağlı Ağıllar Yaylasının bir firmaya 49 yıllığına kiraya verilmesi nedeniyle bölgedeki besicilerin mağdur oldukları öne sürüldü (F


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın Anıtkaya beldesine bağlı Ağıllar Yaylasının bir firmaya 49 yıllığına kiraya verilmesi nedeniyle bölgedeki besicilerin mağdur oldukları öne sürüldü.
     Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazine arazisi üzerinde köylülerin ağıllarının bulunduğunu söyledi.
     Yatırım Teşvik Mevzuatı kapsamında illerin 4 gruba ayrıldığını Afyonkarahisarın da 3ncü grupta yer aldığını anlatan Ceylan, şunları kaydetti:
     İlimizde 25 sektör teşvik kapsamına alındı. Bunların içinde hayvancılık yatırımı da var. Bizde bölgemizde 60 civarında teşvik kapsamında olan arazi tespit ettik ve ilana çıkardık. Şu anda oraya bir firma hayvancılık yatırım yapmak istediğini söyledi. Mevzuata uygun olarak tüm belgelerini hazırlamış. Biz gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Ankaraya gönderdik ve bir yıllık ön izin anlaşması yaptık. Orada ağılları bulunan vatandaşlar biz de teşvik mevzuatından yararlanacağız derlerse onlar da gelip başvuru yapabilir. Gerekli belgeleri hazırlamaları halinde onlara da yer gösteririz. Milli Emlaka yeniden başvuru yapmaları halinde onlara da yardımcı oluruz.
    
     -10 bin hayvan ortada kalacak-
    
     Besicilerden Mehmet Ali Tetik, yaptığı açıklamada, yıllardır dedelerinden kalan ağıllarda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptıklarını söyledi.
     Arazinin bir firmaya 49 yıllığına tahsis edildiğini ifade eden Tetik, Bizim ağıllarımızın da bulunduğu 876 bin metrekarelik bir alan bu şirkete tahsis edilmiş. Bu arazi Anıtkaya beldesinin en önemli arazisidir. Burada bizim 16 tane ağılımız var. Yaklaşık 10 bin hayvanımız burada barınıyor. 2 bin nüfuslu beldemizde bu arazinin bizden alınmasıyla bundan sonra küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapması söz konusu değil dedi.
     Hayvan yetiştirici Abdullah Sağlam da arazinin alınmasıyla birlikte toplam 10 bin hayvanın ortada kalacağını savundu.
     (GNG-CN-SİN-MRS)
<< Önceki Haber Hazine arazisinde besicilerin mağdur olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER