Hayvanseverlerden hayvan kostümlü tepki

Hayvanseverlerden hayvan kostümlü tepki -Adanalı hayvanseverler Hayvan Koruma Kanununda yapılacak değişiklikleri hayvan kostümü giyerek protesto etti


ADANA (A.A) - Adanada bazı hayvanseverler, Hayvan Koruma Kanununda yapılacak değişiklikleri protesto etti.
     Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) üyesi Fatoş Tekbaş, Uğur Mumcu Meydanında yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulundan geçen ve Meclisin onayına sunulan yasanın Veteriner Hekimler Odası ve Baro Hayvan Hakları Koruma Komisyonu gibi ilgili yerlerden görüş alınmadan hazırlandığını savundu.
     Kanun teklifine konan Sahipli ve sahipsiz hayvanları belediye sınırları içinde veya dışında başıboş bırakmak yasaktır maddesiyle sokakların köpeklerden arındırılacağını belirten Tekbaş şunları kaydetti:
     Türkiyede 35 bin köy var. Bu köylerde hayvancılık ile uğraşan vatandaşların koyunlarını güden on binlerce köpek var. Bu yasa teklifini hazırlayanlar bu ibareyi koyarak köylünün köpeklerini de kapsama altına almıştır. Sokaklarda, köylerde, çiftliklerde, beldelerde, yaylalarda milyonlarca kedi ve köpek var. Belediyelerin bunları canlı olarak toplayacak bir ekibi yok. Toplanan hayvanların bakım ve tedavi imkanları yok. Dolayısıyla kedi ve köpeklerin hepsi toplama adı altında öldürülecektir.
     Sokaktaki kedi ve köpeklerin toplanmasının ekolojik dengeyi altüst edeceğini ileri süren Tekbaş, Hiç bir hayvan türü tehlikeli olarak tanımlanmamalı, onları yaşamları da tıpkı diğerleri gibi güvence altına alınmalı, ceza ve yaptırımlar hayvana değil onları bu şeklide eğiten sahiplerine uygulanmalıdır dedi.
     Açıklamanın ardından Hatay, Niğde, Kayseri, Mersin ve Osmaniyeden gelen hayvanseverlerin oluşturduğu yaklaşık bin kişilik gurup, yürüyüşe geçti.
     Sloganlar atarak ilerleyen hayvanseverler, Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtı önüne gelerek saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Bazı hayvanseverlerin hayvan kostümü giydiği grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hayvanseverlerden hayvan kostümlü tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER