Hayme Ana, Domaniçte anılacak

Hayme Ana, Domaniçte anılacak


KÜTAHYA (A.A) - Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazinin babaannesi, Ertuğrul Gazinin annesi, Devlet Ana olarak bilinen Hayme Ana, Domaniç ilçesinde bu yıl 731incisi gerçekleştirilecek etkinlikte anılacak.
     Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 731. Hayme Anayı Anma ve Göç Şenliklerinin, 31 Ağustos Cuma günü Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde başlayacağı ve 2 Eylül Pazar günü sona ereceği bildirildi.
     Etkinliklerin, 31 Ağustosta saat 11.00de Domaniç ilçesinde çelenk sunma töreniyle başlayacağı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     İlk gün etkinlikleri, saat 12.30da Domaniç Alaeddin Camisinde okutulacak mevlitle sona erecek. Törenin ikinci bölümü, 2 Eylül Pazar günü saat 11.30da Çarşamba köyündeki Hayme Ana Türbesinde Hayme Ana ve Türk büyükleri için mevlit okutulmasıyla başlayacak. Saat 12.00de misafir sanatçı konseri ve halk oyunları gösterisi, saat 14.00te Çarşamba köyünde protokol ve misafirlerin karşılanması, Hayme Ana Türbesinin ziyaret edilmesi, serginin gezilmesi, saat 14.30da saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle devam edecek etkinlik, protokol konuşmaları, halk oyunu gösterisi, mehter konseri, şenlik geçişi ve saat 16.00da Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Kıyafet Sergisinin gezilmesiyle sona erecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Hayme Ana, Domaniçte anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER