Hayırsever iş adamından eğitime katkı

Hayırsever iş adamından eğitime katkı -Zonguldakta hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan toplam 17 derslikli lise ve ilkokulun ek binası törenle hizmete açıldı


ZONGULDAK (A.A) - Çaycuma ilçesinde hayırsever iş adamı Rıfat Güpgüpoğlu tarafından yaptırılan toplam 17 derslikli lise ve ilkokulun ek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Karapınar beldesinde Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu ilkokulu ve Karapınar Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Lisesinin ek bina açılış töreninde yaptığı konuşmada, büyük bir medeniyete sahip Türk milletinin yeni kuşaklarını çağın en iyi eğitimini vermek suretiyle geleceğe hazırladığını söyledi.
     Türkiyenin eğitime büyük kaynak aktardığını ifade eden Toptan, şöyle konuştu:
     Bir taraftan hayırsever iş adamlarımız çocuklarımızın yetişmesi için büyük fedakarlıklar sergilemektedirler. Çaycuma ilçesinde 3.eğitim yuvasını bize kazandıran Rıfat Güpgüpoğlu ve ailesine minnet ve şükran borçluyuz. Güpgüpoğlu ailesinin Çaycuma ve Zonguldak merkeze eğitim yatırımları bunlarla da bitmeyecektir. İnşallah yakında Ahatlı köyünde yine çok büyük bir eğitim tesisinin temelini atma imkanını hep beraber bulacağız. Son noktaya gelen Filyos projesi kapsamında ilçe nüfusunun artacağı düşünülmektedir. Bunun sonucunda okullar ilçemize yetmeyecektir.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. yarısında ek binaların hizmete açılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, İş adamı Güpgüpoğlu ailesinin yaptırdığı iki okulda toplam 17 dersliğin yanı sıra 2 konferans salonu ve idari odalarının açılışını yapıyoruz. Eğitim her fırsatta belirttiğimiz gibi toplumların geleceği ve güvencesidir. İşte bu nedenle eğitim öğretim için yapılan ve yapılacak tüm yatırımlar geleceğe güvenle bakmamızı sağlar diye konuştu.
    
     -Okullara yardım mutluluk veriyor-
    
     İş adamı Rıfat Güpgüpoğlu da kimseden tavsiye almadan ve etkisi altında kalmadan beldede de okul yapılmasını uygun gördüğünü ve eğitim okyanusuna iki damla daha katmış bulunmanın sevincini yaşadığını ifade etti.
     Büyükşehirlerde de eğitimle ilgili deneme, tatbikat ve yatırımları olduğunu vurgulayan Güpgüpoğlu, şunları kaydetti:
     Fakat küçük ilçelerde ve beldelerde yaptığımız yardımlar bizi daha çok mutlu etmektedir. Karapınar beldesinde 10 yıl okul ihtiyacı olmayacağını sanıyorum. Eğitime katkıda bulunmak fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek ve okulların her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olmak bana mutluluk veriyor. O nedenle bu işlerle bizzat ilgilendim. Artık elimi çocuklarıma veriyorum. Bugüne kadar takip ettiğimiz eğitim politikamızı çocuklarım aynen devam ettirecektir. Buna inancım tamdır. Bu konuda gözüm arkada değildir. Benim gibi herkesin eğitim öğretime maddi ve manevi yardımlarda bulunması gerekir.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamından eğitime katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER