Hayırsever iş adamından eğitime destek

Hayırsever iş adamından eğitime destek -İş adamı Toraman tarafından yaptırılacak 200 yataklı yurt ile 16 derslikli Tarım Meslek Lisesi yeni binasının temeli törenle atıldı


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanhayırsever iş adamı Celal Toraman tarafından yaptırılacak 200 yataklı yurt ile 16 derslikli Tarım Meslek Lisesi yeni binasının temeli törenle atıldı.
     Erzincan Valisi Selman Yenigün, Tarım Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, her şeyin başının eğitim olduğunu söyledi.
     Eğitimsiz hiçbir şeyin olmayacağını ifade eden Yenigün, şunları kaydetti:
     Eğer biz insanımıza daha uygun mekanlar, nitelikli öğretim elemanları ve malzemeler temin ediyorsak, daha iyi bir eğitim elde etmiş olacağız. Ülkemizin geleceği gençleri daha iyi hazırlamış olacağız. İlimizde 258 okulda eğitim öğretim veriyoruz. 2 bin 574 öğretmenimiz var, 42 bin öğrencimiz var. 2012 yılında 3 anaokulu, 4 ilköğretim okulu, 1 spor salonu ve 1 öğrenci yurdu yapılmıştır. Bunun bedeli 16 milyon 804 bin TLdir. Bu miktara ilaveten önümüzdeki yıl devam eden projeler var. Hayırsever iş adamımız Celal Toramanın yaptıracağı Tarım Meslek Lisesi de bu yatırımlara bir örnektir. Şu an Tarım Meslek Lisesi olarak kullanılan bina yıllarca kullanılmış, eskimeye yüz tutmuş bir binadır.
     Hayırsever iş adamı Toraman da Eğitime yaptığım yatırımlardan çok mutluyum. Hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. İnşallah, huzur içinde, kazasız, belasız okulu yapacağız. Beş yıldızlı otel kadar lüks yapacağıma söz veriyorum dedi.
     Törene, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamından eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER