Haydi Büyükler Aşıya Kampanyası

Haydi Büyükler Aşıya Kampanyası -Prof. Dr. Biberoğlu: Risk grubunda yer alanların grip aşısı yaptırmamaları, yılda 10-12 milyar dolara mal oluyor Çok sayıda kişiyle aynı ortamda çalışan öğretmen ve bankacılar da mutlaka aşı olma


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Haydi Büyükler Aşıya Kampanyası başkanlığını yürüten Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, aşı olmadığı için gribe yakalanan hastaların topluma maliyetinin yılda yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yüzyılda toplumda ölüm ve hastalık oranlarının düştüğünü, hijyen, sterilizasyon, antibiyotiklerin bulunması gibi etkenlerin yanı sıra koruyucu hekimlik ve aşının da yaşam süresinin uzamasına katkı sağladığını belirtti.
     Grip aşısı olanların hastalığı çok hafif geçirdiğini ya da hiç hastalanmadığını bildiren Biberoğlu, hastalananların da ekonomik kayba neden olduğuna işaret etti.
     Gribe yakalananların bir ya da iki gün işe gidemediğini, hastanede çeşitli tetkikler yaptırdığını anlatan Kadir Biberoğlu, gribin bir topluma yılda yaklaşık 10-12 milyar dolara mal olduğuna dikkati çekti.
     Prof. Biberoğlu, erişkinlerde aşılama oranını yükseltmek amacıyla Sağlık Bakanlığının desteği ve Türk İç Hastalıkları Uzmanları Derneği önderliğinde Ege Çalışma Grubu olarak Haydi Büyükler Aşıya Kampanyasını yürüttüklerini de dile getirdi.
    
     -Kışlalarda da aşı kampanyaları uygulanmalı-
    
     Sağlıklı toplumların sağlıklı bireylerle oluşabileceğine işaret eden Biberoğlu, grip konusunda riskli grupta akciğer, diyabet, böbrek, karaciğer, kalp, damar hastaları, kemoterapi uygulananlar, organ nakli olanlar ve 65 yaşın üstündekilerin yer aldığını anlattı.
     Çok sayıda kişiyle kapalı ortamda birlikte çalışanların da grip aşısı olmaları gerektiğini vurgulayan Biberoğlu, Öğretmen ve bankacılar da mutlaka aşı olmalı. Bir gün de olsa hastalık nedeniyle görevine gidememek bile bazı olumsuz tablolara neden olabilir. Sayın Başbakanımızın, bakanlarımızın ya da çok etkin pozisyonda çalışan erişkinlerin de grip aşısı olmalarını öneriyoruz. Bu öneriyi yapmak bizim boynumuzun borcudur diye konuştu.
     Aşının sadece bebeklik ve çocukluk çağına özgü olmadığını, kişinin ölene kadar aşı karnesine sahip olması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, kışlalarda da aşılama kampanyaları düzenlenmesini istedi.
     Biberoğlu, aşılama döneminin eylül ayı başından mart ayı sonuna kadar sürdüğünü, grip aşısı olmak isteyenlerin hala sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Haydi Büyükler Aşıya Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER