Hayatcan Derneği kuşlar için yem bıraktı

Hayatcan Derneği kuşlar için yem bıraktı


AMASYA (A.A) - Hayatcan Derneği kış şartlarından dolayı yem bulmakta zorlanan kuşlar için kent merkezinde çeşitli noktalara yem bıraktı.
     Hayatcan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, yaptığı açıklamada, kış mevsimi dolayısıyla bazı noktalarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının öldüğünü tespit ettiklerini belirtti.
     Kuşların yoğun olarak bulunduğu park, cami ve ırmak boyunca yem bırakan Hayatcan yetkililerinin, Amasya halkının da bu etkinliğe aktif şekilde katılımını beklediğini ifade eden Erdem, şunları söyledi:
     Halkımız öteden beri hayvan sevgisine büyük önem veriyor, bu yöndeki duyarlılığı hala devam ediyor. Son günlerde yaşanan aşırı soğuklar kuşların toplu ölümlerine sebebiyet verebilir. Hem soğuk hem de yeterli beslenememek kuşların direncini kırabilir. Unutmamalı ki onlarda da bir can var. Biz Hayatcan olarak elimizden geldiği kadar onlara gereken yem katkımızı sunmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz. Aynı dünyayı paylaştığımız tüm canlılar bizim için değerlidir. Bu bir kuş bile olsa, zorda olanın yardımına koşmak bir insanlık görevidir.
     Erdem, bir günde yaklaşık 50 kilo buğday dağıtımının yapıldığını ve uygulamanın soğuk hava şartlarının gidişatına göre 3-4 gün daha süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hayatcan Derneği kuşlar için yem bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER