Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Çalışma Grubu üyeleri,

Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Çalışma Grubu üyeleri, Edirnede


EDİRNE (A.A) - Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Çalışma Grubu üyeleri Edirnede etkinliklere katıldı.
     AB Eğitim ve Gençlik Programlarından Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Çalışma Grubunda yer alan 7 ülkeden 15 kişilik heyete, Edirne Kız Teknik ve Meslek Lisesince hazırlanan etkinliklere katıldı.
     Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi II. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi ve Edirne Halk Eğitim Merkezinin sosyal ortak olarak destek verdiği etkinliklerde, Okul Müdürü Oğuz Ergincan başkanlığında 2 yönetici, 25 öğretmen ve 50 öğrenci aktif olarak yer aldı.
     Yaş ortalaması 45 olan heyette, okulun mutfağında önlüklerini giyerek, reçel, turşu, baklava, taze fasulye, çorba, pilav yaparak Türk mutfağını tanıdı.
     Trakya yöresi halk hikayeleri, batıl inançları, tekerlemeleri, halk danslarını ve yöresel müziği hakkında da bilgi alan çalışma grubu, kendi ülkelerine ait hikayeler anlattı.
     Geleneksel Türk Müziği kullanarak tedavi yöntemlerini de tanıma fırsatı bulan grup, aynı zamanda, ruh hastalarının müzik tedavisi ile iyileştirildiği II. Beyazıt Külliyesi başta olmak üzere Selimiye Camisi ve diğer tarihi ve kültür yerleri ziyaret etti.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Çalışma Grubu üyeleri, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER