Hayat Boyu Öğrenme Paneli

Hayat Boyu Öğrenme Paneli -Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli: Hayat boyu öğrenme, Mevlana ve Yunus Emrenin hayat felsefesini anlamaktan geçer


ESKİŞEHİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, hayat boyu öğrenmenin, Mevlananın ve Yunus Emrenin hayat felsefesini anlamaktan geçtiğini söyledi.
     Biçerli, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Panelinde yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmeyi toplumsal, kişisel kavramlarla hayat boyunca bilgi ve becerilerini öğrenerek geliştirme biçimi olduğunu kaydetti.
     Hayatın sürekli öğrenmeyle geçtiğini ifade eden Biçerli, şöyle konuştu:
     Hayat boyu öğrenme biçimi Mevlana ve Yunus Emrenin hayat felsefesini anlamaktan geçer. Hayat boyu öğrenme, istihdam ve gelir değildir. Yaşlanmama teknolojiye ayak uydurma, güne adapte olmaktır. Bir toplumun bireyleri ne kadar okursa, ne kadar eğitilirse o kadar hayata adapte olur. Hayat boyu öğrenmede değişim ve çağa ayak uydurmak önemlidir. 1700 yıllara kadar mesleki alanda bir değişim yaşanmamıştır. Bu tarihlerde buhar makinesinin bulunmasıyla teknoloji alanında hızlı bir değişim ve gelişim yaşanmıştır.
     Hayat boyu öğrenme kitleleri değil, kişiyi ön plana çıkaran bir programdır. Kişilerin toplumda ön plana çıkması için de okumaları ve teknolojiye ayak uydurmaları gerekir. Biz bunu yapmıyoruz. Avrupada yetişkinlerde hayat boyu öğrenme oranı 9.1 iken Türkiyeye geldiğimizde bu oran 2.9a düşüyor. Biz bu oranları yüzde 2.9dan yüzde 7-8e çıkarmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Hayat Boyu Öğrenme Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER