Havzadan Suriyeye 15 ton un gönderildi

Havzadan Suriyeye 15 ton un gönderildi


SAMSUN (A.A) - Havza ilçesinde Kış Geldi Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında 15 ton un ile bir miktar para toplandı.
     Kampanya kapsamında toplanan 15 ton un Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince gönderilen tıra yüklendi. Tır, İstanbuldan yola çıkan ve Suriyeye yardım malzemeleri taşıyan konvoya katılma üzere yola çıkarıldı.
     Dernekten yapılan açıklamada 15 ton unun yanı sıra yardımseverlerden toplanan 800 liranın da Derneğin ilgili hesabına yatırıldığını belirtildi.
     Dernek Başkanı Şükrü Sağlam, İslamın temelinde kardeşlik olduğunu, kardeşliğin temelinin ise paylaşmak olduğunu vurguladı.
     Sağlam, 2011 Mart ayında Suriyede başlayan kanlı olayların bitmek bilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:
     İnsanlık dışı uygulamalara bütün dünya şahit olmaktadır. Kardeş Suriye halkı büyük bir katliama uğramakta. Oradaki kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı var. Kardeşlerimize yardım etmek hem dinen hem de insani olarak vazifemiz. Bu kapsamda 15 ton un ile 800 lira Suriyedeki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teslim edildi. Bizlere destek olan herkesten Allah razı olsun.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzadan Suriyeye 15 ton un gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER