Havzada Kitaplar Bize Geldi Projesi

Havzada Kitaplar Bize Geldi Projesi


SAMSUN (A.A) - Havzada 25 Mayıs İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından hayata geçirilen Kitaplar Bize Geldi projesi kapsamında park, cami ve hastane bahçelerinde oluşturulan halk kitaplıkları sayesinde vatandaşların kitaba olan ilgisinin artırılması hedefleniyor.
     Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, belediye binası önündeki halk kütüphanesi önünde yaptığı açıklamada, büyük ilgi gören projenin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın yaptığını anımsatarak, İnşallah bu proje devam eder. Kevser Parkı oyun alanı içerisinde bir kitaplık var ve bu kitaplıktan çoluk çocuk herkes yararlanmakta. Bu projenin hem Havzaya hem Samsuna hem de Türkiyeye örnek bir proje olacağı inancındayız. Proje büyük bir başarıya ulaşmıştır dedi.
     Okul müdürü Oğuz Ertuğ ise projenin büyük ilgi uyandırdığını ve her geçen gün daha fazla kişinin kitaplıktan yaralandığını belirtti.
     Projenin amacının, kitap okuma bilincini uyandırmak olduğunu anlatan Ertuğ, şunları kaydetti:
     Çeşitli nedenlerle kitap okuyamayanlara nasıl kitap sağlarız diye düşündük ve insanlarda kitap okuma bilincini oluşturmak için böyle bir projeyi yapmaya karar verdik. Dünyada da kitap okuma oranı en düşük ülkelerden biriyiz. Kütüphaneler Haftasının olduğu bir dönemde halkımızın yoğun olarak bulunduğu çocuk parklarına, diğer yeşil alanlara ve hastane önlerine olmak üzere Türkiyeden topladığımız kitaplarla 5 ayrı noktada kitaplıklar oluşturduk. Her bir kitaplıkta 100 adet kitap olmak üzere yaklaşık 500-600 arasında kitap yerleştirmeyi planladık ve bugün bunu başarmış durumdayız.
     Proje kapsamında oluşturulan kitaplıkların proje öğretmenleri Atilla Çelik, Nükhet Altınışık ve Hülya Sevim Kılınç tarafından kontrol edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Havzada Kitaplar Bize Geldi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER