Havranda mobil yaşlı bakım hizmeti

Havranda mobil yaşlı bakım hizmeti -Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi kapsamında mobil bir ekip, kesintisiz yaşlı bakım hizmeti sunuyor


BALIKESİR (A.A) - Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile Havranda yürütülen Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi ile mobil bir ekip, kesintisiz yaşlı bakım hizmeti sunuyor.
     Havran Kaymakamlığı ve Havran Belediyesi tarafından düzenlenen ve GMKA tarafından desteklenen Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer projesi ilçede devam ederken, vatandaşlardan büyük beğeni topluyor.
     Proje hakkında bilgi veren Havran Halk Eğitim Mürkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz, geride bırakılan dört ayda, Havran Huzurevinin hizmet kalitesinin artırıldığını belirterek, binanın iç ve dışının elden geçirildiğini, bina dış mantolaması ve boya işlerinin yapıldığını anlattı.
     Yaşlıların kullandığı tüm ekipman ve malzemelerin yenilendiğini dile getiren Yılmaz, Yatalak hasta yatakları alındı. Yangın alarm ve acil çağrı sistemleri yapıldı. Huzurevi donanımı, eksiksiz hale getirildi. Ayrıca belediyenin tahsis ettiği bir otobüs onarılarak engelli lifti takıldı, mobil yaşlı bakım hizmet aracı olarak kullanılmaya başlandı dedi.
     Havran ve köylerindeki 30 yaşlıya hizmet verildiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Huzurevi hizmetinden faydalanamayan, kendi başına yaşayan ve en acısı kaderlerine terk edilmiş yaşlılara, devlet elini uzattı. Yaşlılara 3 öğün sıcak yemek başta olmak üzere temizlik, sağlık, sosyal ve kültürel etkinlikler sunuluyor, psikolojik destek veriliyor. En önemlisi onların yalnızlıklarına son verildi. Artık her yaşlı mobil bir ekip tarafından her gün ziyaret ediliyor. Türlü perişanlıklar içinde yapayalnız bulduğumuz yaşlılarımız kendilerine gösterilen bu ilgiye inanamıyorlar. Yaşlılarımız başta Kaymakamımız Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanımız Hasan Lofçalıoğlu olmak üzere bu işe destek verenlere bol bol dua ediyorlar. Her gün ziyaret edilen ve her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenilen yaşlılar kendilerini değerli hissediyor ve hayata tutunuyorlar.
    
     Muhabir : Emrah Elmas
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Havranda mobil yaşlı bakım hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER