Hatay Valisi Lekesiz, Tıbbi ve Aromatik

Hatay Valisi Lekesiz, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesini inceledi


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yapımı devam eden Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.
     Lekesiz, Hatayın tıbbi ve aromatik bitkiler açısından Türkiyenin en zengin illerinden biri olduğunu belirtti.
     Şehitler Mahallesi Ayyıldız Sokakta bulunan müzenin, sektörün ilde çok daha fazla güçlenmesini sağlayacak önemli bir ziyaret merkezi olacağını ifade eden Lekesiz, İlimizin önemli zenginlik kaynaklarından olan defne bitkisine Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planında özel yer verildi. Plan dahilinde bu yıl 250 bin yeni defne fidanını toprakla buluşturacağız dedi.
     İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle kamulaştırılan ve tarihi dokusuna bağlı kalınarak restore edilen 22 odalı eski Antakya Evinde restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesinin zemin katı yaklaşık 352 metre kare, 1nci katı yaklaşık 317 metre kare ve avlu alanının ise yaklaşık 215 metre kareden oluşacağı bildirildi.
     Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesinde ayrıca kütüphane, okuma odası, 4 kapalı 1 açık sergi salonu, performans avlusu, müzik, drama, el işleri, mozaik ve resim atölyesi, konferans salonu, kafeteryanın yanı sıra konuk evi yer alacak.
     İncelemelere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Şahin, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Hatay Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Kadir Teksöz, İl Özel İdaresinden ilgililer ve restorasyon çalışmalarını yürüten özel firmanın temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz, Tıbbi ve Aromatik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER