Hataydaki orman yangınları

Hataydaki orman yangınları -Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Asker: -Yaşanan orman yangınlarıyla oksijen kaynaklarımızı yok ettik


HATAY (A.A) - Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker, Yaşanan orman yangınlarıyla oksijen kaynaklarımızı yok ettik ifadesini kullandı.
     Asker, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan orman yangınları nedeniyle kara bir cumartesi akşamı yaşadıklarını ve akciğerlerinin yandığını belirtti.
     Ormanların en büyük dünya mirası olduğunu ifade eden Asker, açıklamasında şunları kaydetti:
     İskenderun ve Antakyadaki orman yangınları haberini üzüntüyle takip ettik. Türkiyenin ya da dünyanın neresinde olursak olalım yanan ormanlık alanlardan tüm canlılar etkilenmektedir. Yanan sadece ormanlar değildir, bölgenin biyolojik çeşitliliği, ekolojik yapısı, canlı türleri de yok olmaktadır. Geçtiğimiz ay Yayladağı ilçemizde yaklaşık bin hektarlık ormanlık alanın kül olmasının ardından hafta sonu yaşanan orman yangınlarıyla oksijen kaynaklarımızı yok ettik. Yayladağı bölgesini yerinde incelediğimizde, üzerinden geçen zamana rağmen keskin bir yanık kokusu soluduk. Dereler halen çamur akmaktaydı, toprağı tutacak herhangi bir çalı çırpı kalmadığı gibi üst tabakanın simsiyah bir görünümde olması dehşet vericiydi. Kuş sesleri yerini derin bir sessizliğe bırakmıştı. Yaşamak istediğimiz dünya bu değil. İklim değişikliğinden sürekli söz ederken iklimi dengeleyen en önemli unsur olan ormanlarımızı yok olmasından dolayı son derece üzgünüz.
     Asker, doğanın her zaman güçlü olduğunu ve çok zaman alsa da kendini onaracağını belirterek, bu süreçte doğaya dışarıdan çok müdahale edilmemesi, bölgenin yapısına uygun ağaçlar ekilmesi, mümkün olduğu kadar doğanın kendisini onarmasına izin vererek yeniden yanan alanlar ormana dönmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hataydaki orman yangınları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER