Hataydaki orman yangını

Hataydaki orman yangını -Suriye sınırı yakınlarında dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı -Antakya Orman İşletme Müdürü Harbi: İlk belirlemelere göre 10 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü


HATAY (A.A) - Yayladağı ilçesi Suriye sınırı yakınlarında dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını çalışmalar sonucunda tamamen kontrol altına alındı.
     Yangın sahasındaki çalışmaları kontrol eden Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin sabaha kadar süren çalışmaları sonucu tamamen kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre 10 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğünü kaydetti.
     Harbi, ekiplerin şu an bölgede önlemlerini sürdüğünü ve soğutma çalışmaları yaptıklarını ifade etti.
     Bu arada, yangın söndürme çalışmalarına 16 arazöz, 2 iş makinesi, 8 su tankı ve 100 kişilik ekibin yanı sıra sabah saatlerinde bir yangın söndürme helikopterinin de katıldığı öğrenildi.
     Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salim Afgün de yangın bölgesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
     Yetkililer yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.
     Yayladağı ilçesi Suriye sınırı yakınlarında dün akşam saatlerinde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyümüş ve çevredeki çiftlik evlerine kadar yaklaşmıştı.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hataydaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER