Hataydaki müze otel projesi

Hataydaki müze otel projesi -ATSO Başkanı Çinçin: Antakyalı işadamı 100 milyon dolara mal olacak, örneğine az rastlanır bir müze-otel projesine imza attı


HATAY (A.A) - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antakyalı işadamı Necmi Afsuroğlunun, Mimar Emre Arolat ile 100 milyon dolara mal olacak, örneğine az rastlanır bir müze-otel projesine imza attığını belirtti.
     Çinçin, Hristiyan dünyasının önemli hac noktalarından biri olan St. Pierre Kilisesinin yakınında inşaat çalışmaları devam eden müze otelle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 5 yıldızlı olacak kompleksin kent için çok önemli bir proje olduğunu kaydetti.
     Arazide öncelikle tarihi eserlere zarar vermemek adına arkeologlarla çalışılmaya başladığını ifade eden Çinçin, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Otel daha proje halindeyken Dünya Mimarlık Festivalinden ödül alarak Mimar Arolat ve yatırımcısı Asfuroğlu ile birlikte 150yi aşkın arkeolog ve 120 işçiyle 7 ay çalışıldı. Müze otel yapılacak alanda öncelikle elle kazılar yapıldı. Çalışmalarda 850 metre karelik mozaik ve 2 bin parça tarihi eser bulundu. Arazide, Helenistik, Bizans, 5 ve 6ncı yüzyıl Roma, İslami ve Osmanlı dönemlerine ait 30 bin obje bulundu. Bölgede taşınabilir ve kayda değer eroslar, aslanlar çıktı. Projeyle, 200ün üzerinde eser 600 metre karelik sergi alanında anlatılıp tanıtılacaktır. Şu anda 83 milyon dolar artı KDV olarak belirlenen proje maliyetiyle yapımı süren ve dünyaya örnek olacak bu otel projesinin bittiğinde 100 milyon dolar gibi büyük maliyetleri bulacağı da gelen bilgiler arasındadır. İşadamı Asfuroğlu,yanına ünlü mimar Arolatı alarak bu tarihi eserleri sergileyecekleri bir otel projesine girişerek Hatayın tanıtım noktasında büyük bir projeye imza attı. Otel demir kazıkların üzerine inşa edilecek, tarihi eserlerin görülmesi için zemini de camdan yapılarak her kattan bu eserlerin görülmesi sağlanacak.
     İşadamı Asfuroğlunun yaptığı bu değerli projenin kentin tanıtılması noktasında büyük bir katma değer yaratacağına inandıklarını vurgulayan Çinçin, buna benzer çalışmaların ilde bu sektörde yatırım yapmak isteyen tüm işadamlarına da örnek olmasını beklediklerini kaydetti.
     Müze-otel projesinin büyük bir fedakarlık gerektirdiğini belirten Çinçin, tamamen kendi imkanlarıyla finansman sağlayarak gerek Hataya gerek Türkiyeye büyük katkılar sağlayacak müze otelin yapımını sürdüren işadamı Asfuroğlunu tebrik ve takdir edilmesi gerektiği belirtti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hataydaki müze otel projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER