Hatayda düzenlenmek istenen Barış ve Kardeşlik

Hatayda düzenlenmek istenen Barış ve Kardeşlik şöleni -İl Emniyet Müdürlüğü: -İlimizin huzur, güven ve barış ortamının bozulmasına neden olabileceği değerlendirildiğinden açık yer toplantısı ve bahse konu etkinliğe davet içerikl


HATAY (A.A) - Hatay İl Emniyet Müdürlüğü, kentte düzenlenmek istenen Barış ve Kardeşlik şöleninin ve bu etkinliğe davet içerikli her türlü ilanın dağıtılmasının, şehrin huzur, güven ve barış ortamının bozulmasına neden olabileceği değerlendirildiğinden ilgili kanun gereği yasaklandığını duyurdu.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 16 Eylül Pazar günü 18.00-23.00 saatleri arasında Antakya Doğuş Okulları önünde yapılmak istenen Barış ve Kardeşlik şöleni adı altındaki açık yer toplantısının yapılmasının yasaklandığı belirtildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     İşçi Partisi Hatay İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu başkanlığında 7 kişilik düzenleme kurulu tarafından 16 Eylül Pazar günü Antakya Doğuş Okulları önünde Barış ve Kardeşlik şöleni adı altında açık yer toplantısı düzenlemek üzere Valilik makamına 31 Ağustos tarih ve bila sayılı bildirimde bulunulmuştur.
     Söz konusu açık yer toplantısı, ilimizin huzur, güven ve barış ortamının bozulmasına neden olabileceği değerlendirildiğinden açık yer toplantısı ve bahse konu etkinliğe davet içerikli her türlü ilanın dağıtılması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 23. maddesinin a bendi gereğince yasaklanmıştır.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hatayda düzenlenmek istenen Barış ve Kardeşlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER