Hatayda kadın çiftçiler yarışması

Hatayda kadın çiftçiler yarışması


HATAY (A.A) - Hatayda, kadın çiftçiler arasında yarışma yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, yarışmanın, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek açısından önemli olduğunu belirtti.
     Eğitim-yayım hizmetleri ile kadın çiftçilerin kendilerine olan güven duygularının arttığını, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincinin geliştiğini anlatan Tüfekçi, Aynı zamanda birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 2004 yılından bu yana Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması yapılıyor dedi.
     Yarışmanın üç aşamadan oluştuğunu ifade eden Tüfekçi, bu kapsamda 81 ilde yapılan yarışmada öncelikle il, daha sonra da bölge birincilerinin belirlendiğini, son olarak da Türkiye finalinin yapıldığını vurguladı.
     Tüfekçi, katılımcılara tarla bitkileri, seracılık, meyve sebze yetiştiriciliği, hayvancılıkla çocuk gelişimi, aile kaynak yönetimi ve el sanatları gibi konularda soruların sorulduğunu bildirdi.
     Konuşmaların ardından, Antakya, Dörtyol, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinden toplam 8 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada, merkeze bağlı Gökçegöz köyünden Fatma Güvercin birinci, Kumlu ilçesinden Nermin Yarar ikinci ve İskenderundan Gülhan Dönmez üçüncü oldu.
     Birinci olan Fatma Güvercinin 17 Nisanda Kayseride düzenlenecek bölge finalinde Hatayı temsil edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatayda kadın çiftçiler yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER