Hastanedeki çocuklardan Deniz Yıldızları kitabı

Hastanedeki çocuklardan Deniz Yıldızları kitabı -KTÜ Farabi Hastanesinde tedavi gören ilköğretim çağındaki çocukların şiir, resim, makale ve hikayelerinden oluşan kitap için imza günü düzenlendi


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde tedavi gören ilköğretim çağındaki çocukların şiir, resim, makale ve hikayelerinden oluşan Deniz Yıldızları adlı kitap için imza günü düzenlendi.
     KTÜ Farabi Hastanesi bünyesinde bir süre önce hastalıkları nedeniyle eğitim almakta zorlanan çocuklar için ilköğretim okulu açıldı. Okul öğretmenleri tarafından çeşitli dersler verilen öğrencilere, moral bulmaları ve zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri amacıyla Deniz Yıldızları ismiyle bir kitap projesi hazırlandı.
     Yaklaşık 2 yıldır devam eden kitap projesi kapsamında tedavi gören çocuklar tarafından hazırlanan şiir, resim, makale ve hikayelerden oluşan 288 sayfalık kitap için Trabzon Sanatevinde imza günü düzenlendi. Etkinliğe, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, KTÜ Farabi Hastanesi İlköğretim Okulu Müdürü Sefahat Sever, öğrenciler ve davetliler katıldı.
     Kitabın hazırlanmasıyla öğrencileri stres ve sıkıntılarından kurtararak yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Sever, şunları söyledi:
     Hastanede lösemi, böbrek, enfeksiyon, cerrahi, diyabet tedavisi alan öğrenciler, hastane okulu öğretmenlerince eğitimlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal alanlara yönlendirilmiştir. Öğretmenlerimiz, deniz yıldızları hikayesinde olduğu gibi, öğrencilerin okul ile buluşmasını, deniz yıldızlarının denize kavuşarak hayata tutunmalarına benzetmektedirler.
     Kitapta çalışmaları yer alan çocuklar ile sohbet ederek şiirlerini dinleyen Milletvekili Seymenoğlu ise Çocuklarımızın tedavi olurken aynı zamanda eğitim almaları çok önemli. Deniz Yıldızları adında çok başarılı bir kitap çıkarmışlar diye konuştu.
    
     -Sedanın mektubu duygulandırdı-
    
     Okul Müdürü Severin, akciğer nakli beklerken yaklaşık 2 yıl önce yaşamını yitiren ilköğretim okulu öğrencisi Seda Nasın yazdığı ve kitapta yer alan Oksijen Tüpüm ve Ben başlıklı mektubunu okuması üzerine davetliler duygulu anlar yaşadı.
     Gümüşhaneden gelen Seda Nasın dedesi Cemal Taşdemir, duygularını anlatmaya kelimeler bulamadığını ifade ederek, kitabın kendileri için büyük bir anı özelliği taşıdığını söyledi.
     Yaklaşık 300 adet bastırılan kitabın KTÜ Farabi Hastanesi bünyesindeki yardımlaşma vakfı aracılığıyla bağışta bulunularak alınabileceği kaydedildi.
     (BA-TY-RİN)
<< Önceki Haber Hastanedeki çocuklardan Deniz Yıldızları kitabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER