Hastanede deprem tatbikatı

Hastanede deprem tatbikatı -İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde deprem, arama-kurtarma ve söndürme tatbikatı yapıldı


BOLU (A.A) - Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde deprem, arama-kurtarma ve söndürme tatbikatı yapıldı.
     Bolu Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan ve Bolu Belediyesi İtfaiyesi, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin katılımıyla Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tatbikat gerçekleştirildi.
     Senaryo gereği 7,4 şiddetindeki depremde hasar gören hastaneden yaralıların tahliyesi, arama kurtarma ve söndürme çalışmaları gerçeği aratmadı.
     Tatbikat kapsamında, hastane afet planı, sivil savunma planları, ekiplerin ve çalışanların olağan dışı durumlara hazırlıklı olma durumları, deneyim ve pratik kazanmalarına yönelik çalışmalar yapılırken, tahliye, kurtarma, ilk yardım ve söndürme karşı alınacak önlemler gözden geçirildi.
     Senaryo gereğince depremin ardından hastane çalışanları ve hastalar hastaneyi boşalttı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma, Sivil Savunma olay yerine gelerek hastane binasında arama kurtarma çalışması gerçekleştirirken, Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri ise yangın söndürme çalışması yaptı.
     Tatbikatın sonunda, Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından hastane personeline herhangi bir yangın anında yapılması gerekenler detaylı ve uygulamalı olarak anlatıldı.
     Tatbikatın ardından durum değerlendirmesi yapılarken, herhangi bir afet durumunda yapılacak çalışmalar daha detaylı olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hastanede deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER