Hasköyde kızlar okula kazandırılıyor

Hasköyde kızlar okula kazandırılıyor -İlçe Milli Eğitim Müdürü Yanılmaz: -Köy köy dolaşarak kız çocuklarını okula kazandırmaya çalışıyoruz


MUŞ (A.A) - Hasköy Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, köy köy dolaşarak kız çocuklarını okula kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.
     Yanılmaz, ilçeye bağlı Koç, Karakütük ve Koğuktaş köylerinde ailelerle görüşerek, okula gönderilmeyen kız çocuklarını belirledi.
     Köy ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Yanılmaz, Muşta ilk kez uygulanan taşımalı eğitim sistemini velilere anlatmak ve kızları okula kazandırmak amacıyla yoğun bir çalışma başlattıklarını ifade etti.
     Oluşturdukları ekiple kırsal kesimde okula gitmeyen kız çocuklarının belirlendiğini ve ailelerini ikna etmenin uğraşını verdiklerini belirten Yanılmaz, yaptıkları çalışmayla ilköğretimden sonra liseye gönderilmeyen kızları okula kazandırmak istediklerini kaydetti.
     Muş nüfusunun yüzde 65inin kırsalda yaşadığını, özellikle kırsalda yaşayan kız çocuklarının yatılı okullarda ilköğretimi tamamladıktan sonra aileleri tarafından orta öğretime gönderilmediğini ifade eden Yanılmaz, bunun üzerine harekete geçtiklerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Milli Eğitim Bakanlığından onay almasının ardından ilk defa taşımalı sisteme başladıklarını dile getirdi.
     Yanılmaz, çalışmalarını 2 kadın öğretmenle yürüttüklerini bildirerek, şöyle konuştu:
     Köylerde tarlalarda çalışan, koyun sağan ve çobanlık yapan veli ve kız çocuklarına ulaşıyor ve onlarla iletişim kuruyoruz. Türkçe bilmeyen kadınlarla Kürtçe iletişim kurarak çocuklarını okula göndermeleri yönünde onları ikna etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda velilere 4+4+4 ve taşımalı eğitim sistemi hakkında bilgiler veriyoruz. Görüşmeler neticesinde çok olumlu sonuçlar almaya başladık.
     Eğitimini yarıda bırakan kızlardan Zehra Şengül, 8 kız kardeş olduklarını, maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadığını bildirerek, kendisinden çok 2 kız kardeşinin okumasını istediğini söyledi.
     Erkek kardeşi olmadığı için iki kız kardeş ile hayvanlara çobanlık yaptığını anlatan Şengül, Okumayı çok isterdim. Verilen imkanlarla kız kardeşlerimi okula göndermek istiyorum. Ben de açık öğretimden lise diploması alacağım dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hasköyde kızlar okula kazandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER