Hasat dönemi biçerdöver kontrolleri başladı

Hasat dönemi biçerdöver kontrolleri başladı


NEVŞEHİR (A.A) - İl genelinde biçerdöverle yapılan hububat hasadı başladığı, buna paralel olarak dane kaybını önlemek için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin biçerdöver kontrolleri yaptığı bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada, biçerdöverle yapılan hububat hasadında dane kaybını önlemek amacıyla il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli tarafından hasat yapan biçerdöverlerin kontrollerinin devam ettiğini belirtti.
     Çiftçilerin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları tarla bitkilerinin zamanında, en az dane ve sap kaybı ile tekniğine uygun olarak biçilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemeyi amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Biçerdöverlerle yapılan hasatta meydan gelen dane kayıpları ile dane hasarlarını en alt seviyede tutmak, illerde biçerdöverlerin çalıştırılmaları, kullanımı, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ile denetlenmesi amacıyla bakanlığımızın talimatı doğrultusunda ilimizde 2012 yılı hasat döneminde hasat tekniği konusunda yetiştirilmiş ve Nevşehir Valiliğince yetkilendirilmiş teknik personel tarafından hububat hasadı gerçekleştiren biçerdöverler etkin bir şekilde kontrol edilmektedir. Kontrollerimiz hasat sona erinceye kadar devam edecektir. Ekolojik düzeni korumak açısından bu kontroller son derece önemlidir. Hububatta hasat kaybını yüzde 1 azaltmak bile 250 bin ton tahılın ziyan olmasını önlemek anlamına gelmektedir.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hasat dönemi biçerdöver kontrolleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER