Hasankeyfte İstiklal Marşını güzel okuma yarışması

Hasankeyfte İstiklal Marşını güzel okuma yarışması -Muhtarlar arasında en güzel İstiklal Marşını okuma yarışması düzenlendi


BATMAN (A.A) - Hasankeyf ilçesinde muhtarlar arasında en güzel İstiklal Marşını okuma yarışması düzenlendi.
     Hasankeyf Kaymakamlığınca Beşir Tutuş Lisesi konferans salonunda 16 köy muhtarının katılımıyla en güzel İstiklal Marşını okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada kimi muhtar İstiklal Marşını okumakta zorlandı, kimisi ise şaşırdı.
     Yarışmada İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyan Üçyol köyü Muhtarı Ahmet Orhan, büyük alkış topladı. Yarışmada, Saklı köyü Muhtarı Abdusselam Tekeş birinci, Öğütlü köyü Muhtarı Rıdvan Turan ikinci, Çardaklı köyü Muhtarı Habip Temel üçüncü oldu.
     Kaymakam Cevat Uyanık, Mart ayında yaptıkları etkinliklerde İstiklal Marşının nasıl yazıldığı ve İstiklal Savaşının nasıl kazanıldığı konusunda bilgi verdiklerini söyledi.
     Bu nedenle muhtarlar arasında yarışma düzenlediklerini belirten Uyanık, Bazı muhtarlarımız var ki; ilkokul mezunu bile değil, ama İstiklal Marşını öğrenmek için arabalarında CD dinliyor. Buraya çıkarak konuşmak bile cesaret isterken, muhtarlarımızın İstiklal Marşını okuması hele bir muhtarımızın İstiklal Marşının 10 kıtasını okumasından dolayı tebrik ediyorum dedi.
     Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Hasankeyfte İstiklal Marşını güzel okuma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER