Hasan Kalyoncu, vefatının 4. yılında anıldı

Hasan Kalyoncu, vefatının 4. yılında anıldı


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) kurucusu merhum Hasan Kalyoncu, ölümünün 4. yıl dönümünde anıldı.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, törenin açılışında, ebediyete intikal eden insanların geride bıraktıkları eserlerin ölümsüz olduğunu belirtti.
     Rahmetli kurucuları Hasan Kalyoncunun, birçok değerli eser bırakarak aralarından ayrıldığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Gaziantepli olmadığı halde, tıpkı Gaziantepli iş adamlarının yaptığı gibi, istihdam sağlamak, şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla yatırımlarda bulunmuştur. Adalet duygusu, girişimcilik, sevgi, topluma öncülük etme ve eğitime verdiği önem gibi ayırt edici vasıflara sahip olan kurucumuza Allahtan rahmet diliyoruz.
     Aslan, çok kıymet verdiği arkadaşlarıyla beraber, 1980den beri binlerce öğrenciye burs veren, barınma ve diğer imkanları sağlayan Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfının da kurucusu olma yanında Gaziantepe Erdem Okulları ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi gibi iki güzide eğitim kurumunu kazandıran merhum Hasan Kalyoncuya minnet borçlu olduklarını aktardı.
     HKÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyan Hasan Kalyoncunun torunu Enes Can Demir ise dedesinin okulunda okumayı büyük bir şans olarak gördüğünü belirtti. Dedesini rahmetle andığını ifade eden Demir, Tahsilimi onun kurduğu bu sıcak ve samimi ortamda yapmayı ve ideallerinin gölgesini üzerimde hissederek okumayı büyük bir şans olarak görüyorum. Sizlerin huzurunda ona sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ifadesini kullandı.
     Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya da liderlik vasfına sahip Hasan Kalyoncunun en büyük hedeflerinden birinin üniversite kurmak olduğunu ancak üniversitenin kurulduğunu göremediğini belirtti.
     Gençkaya, öğrencilerin üniversiteyi layık olduğu yere taşımasının asli görevlerinden olması gerektiğini vurguladı.
     Hasan Kalyoncunun hayatının anlatıldığı kısa film gösterisiyle başlayan törene, Erdem Koleji Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz, Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hasan Kalyoncu, vefatının 4. yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER