Hamm kentinin adı, Afyonkarahisarda bulvara verildi

Hamm kentinin adı, Afyonkarahisarda bulvara verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Belediye Meclisi kararıyla, Afyonkarahisar Belediyesinin kardeş şehir ilişkisi kurduğu Almanyanın Hamm kentinin adının verildiği Gazlıgöl Yolundaki bulvarın açılışı yapıldı.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya arasında 100 yılı aşkın süredir devam eden bir dostluk bulunduğunu belirterek, iki ülke vatandaşlarının yakınlaşmasına son yıllardaki evlilik oranlarının artmasının da bir gösterge olduğunu kaydetti.
     Bulvara kardeş şehir ilişkisi kurdukları Hammın adının verilmesinin, belediye meclisindeki üyelerin oy birliğiyle kararlaştırıldığını ifade eden Çoban, Hamm Bulvarı kentler arasındaki dostluğu pekiştirdi. İlişkilerimizi yalnız belediye düzeyinde değil, üniversite, sivil toplum kuruluşları düzeyinde de geliştirmek için diyaloglar sürüyor. Hammda da bir bulvara, şehrimizin adının verilmesini temenni ediyoruz dedi.
     Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann da, iki şehir arasında uzun yıllara dayanan ve her geçen dönem gelişen diyalog bulunduğunu ve Afyonkarahisardaki bir bulvara Hammın adının verilmesinden onur duyduklarını anlattı.
     Petermann, Hamm kentinde inşa edilen Yunus Emre Camisinin bahçesindeki şadırvanın Afyonkarahisarlı iş adamı Mehmet Tanerin desteğiyle gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Petermann, Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, diğer davetlilerle kurdeleyi keserek bulvarın açılışını yaptı.
     Törene, Hamm Belediyesi Meclis üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Hamm kentinin adı, Afyonkarahisarda bulvara verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER