Hambat Ovası suya kavuştu

Hambat Ovası suya kavuştu -Denizlide yaklaşık 25 yıl önce projelendirilen ve geçen yıl eylül ayında yapımına başlanan sulama tesisi, planlanan tarihten 6 ay önce tamamlanarak hizmete girdi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide yaklaşık 25 yıl önce projelendirildikten sonra geçen yıl eylül ayında yapımına başlanan sulama tesisi, planlanan tarihten 6 ay önce tamamlanarak hizmete girdi.
     Denizlinin Bozkurt ilçesi İnceler beldesi, yaklaşık 25 yıl önce projelendirilen fakat bir türlü gerçekleşmeyen suya kavuştu. Denizli İl Özel İdaresi, beldenin yıllarca hasretini çektiği suya kavuşması için DSİ ile imzaladığı protokol ile geçen yıl eylül ayında yapımına başlanan sulama tesisi inşaatı tamamlandı. İnceler Belediyesinin başına Hayaldi Gerçek Oldu... şeklinde mermerden tabela astırdığı sulama tesisi ile Hambat Ovasında 2 bin 803 dekar alan su ile buluştu.
     İnceler Belediye Başkanı Ali Kavsara, yapılan bu sulama tesisinin faaliyete geçmesinden dolayı mutluluğunu kelimeler ile ifade etmekte zorlandığını belirterek, Kasabamıza yapılan sulama havuzu projesi vatandaşımız için bir nevi hayal idi. Yaklaşık 25 yıl önce projelendirilmiş olan fakat bir türlü gerçekleşmeyen bu sulama tesislerine çok ihtiyacımız vardı. Bu sayede önceden sulanamayan ekilemeyen kurak ve verimsiz çorak arazilerimiz suya kavuştu ve işlenmeyen arazi kalmadı. Bu sulama tesisi inşaatı başlamadan önce arazilerimizin dönümü 500 lira etmez iken şimdi 5-6 bin lira fiyat biçilmesine karşın arazi satan tek kişi yok. Suyumuzun gelmesi ile kazancımız 12 kat birden arttı. Bu hizmeti bizlere getirmek için faaliyet gösteren İl Özel İdaresine halkım ve ben teşekkür ediyoruz dedi.
     İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, tarım için sulamanın önemli olduğuna dikkat çekerek, sulama havuzu inşaatının yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olduğunu bildirdi.
     Sulama tesislerini 2013 yılında teslim almak üzere planlama yaptıklarını ifade eden Oklu, Geçtiğimiz eylül ayında inşaatına başladığımız sulama tesislerini 2013 yılında teslim almak üzere planlama yaptık. Fakat zaman içerisinde bu kasabanın sulama tesisine acil ihtiyacı olduğunu ve önemini kavrayarak işi bir an önce bitirip halkımıza teslim etmek için çaba gösterdik. Nitekim planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı ve halkın hizmetine sunuldu. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum şeklinde konuştu.
     İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin de, 2010 yılı Aralık ayından bu yana İl Özel İdaresi ve DSİ arasında imzalanan protokol gereği toplam 13 adet sulama göletini hizmete sunduklarını kaydetti.
     Amaçlarının sulanan arazi miktarını arttırarak üreticilerin refah seviyesini yükseltmek olduğununu ifade eden Gürlesin, Yapılan bu havuzların çok elzem olmasından dolayı işin en kısa sürede bitmesi için çaba sarf ettik. Beklenenden çok önce hizmete sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Suyun olduğu yerde hayat olur, bereket olur, verim artar, güzellikler olur. Gelecek yıllarda çiftçimizin eskiye oranla emeğinin ve masrafının azalacağını fakat kazancının yükseleceğini umuyorum. Ürün çeşitliliğimiz artacak, vatandaş göç etmek zorunda kalmayacak, kısacası halkın refah düzeyi artacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Hambat Ovası suya kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER