Halkbanktan Ostim firmalarına düşük faizli enerji

Halkbanktan Ostim firmalarına düşük faizli enerji kredisi -Halkbank ile Ostim arasında imzalanan kredi protokolü ile Ostimde faaliyet gösteren firmalar, bankanın yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredilerinden uygun koşullarla


ANKARA (A.A) - Halkbank ile Ostim arasında imzalanan kredi protokolü ile Ostimde faaliyet gösteren firmalar, bankanın yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredilerinden uygun koşullarla faydalanacak.
     Halkbank ile Ostim Organize Sanayi Bölgesi (Ostim OSB) enerji verimliliği konusunda işbirliği yaptı. İki kurum arasında kredi protokolü imzalandı. Protokolü, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel imzaladı.
     Söz konusu protokol ile Ostimde faaliyet gösteren firmalara, bankanın enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredileri ürünlerini uygun koşullarla kullanma fırsatı sunuldu.
     Faaliyetlerinde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak isteyen veya kullandığı enerjiyi verimli hale getirmek isteyen firmalar, söz konusu kredilerden faydalanabilecek. Firmalar, Enerji Verimliliği Kredisini 2 yıl ödemesiz olmak üzere toplam 7 yıl vade ve Euribor+3,75 faiz oranıyla, Yenilenebilir Enerji Kredisini de 3 yıl ödemesiz toplam 10 yıl vade ve Euribor+4,75 faiz oranıyla kullanabilecek.
    
     -Ostim, temiz enerjinin de merkezi olacak-
    
     Protokol töreninde konuşan Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türkiyenin enerji konusunda dışa bağımlı olduğunu, bunun önüne geçebilmek için ellerinden gelen imkanları kullandıklarını söyledi.
     Aydın, Türkiyenin enerji ihtiyacının her yıl yüzde 10 civarında arttığını ve bu ihtiyacı karşılayabilmek için büyük yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirterek, bunun için yenilenebilir enerji kaynaklarının daha çok kullanılması gerektiğini vurguladı. Aydın, Halkbank ile yaptığımız protokolle, Ostim, temiz enerjinin de merkezi olacak dedi.
     Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Aksel ise birçok ilki Ostimde gördükleri için söz konusu kredi ürünlerini de ilk kez Ostimde başlatmak istediklerini bildirdi.
     Bu kredileri Ostimin ardından tüm Türkiyeye yayacaklarını dile getiren Aksel, Enerji Verimliliği Kredisi için 60 milyon avro, Yenilenebilir Enerji Kredisi için ise 40 milyon avro kaynak ayırdıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Recep Demir
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Halkbanktan Ostim firmalarına düşük faizli enerji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER