Halk Sağlığı Müdürlüğünün etkinlikleri

Halk Sağlığı Müdürlüğünün etkinlikleri


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğünün ücretsiz şeker testine katılan 379 kişiden 29unun şekerinin normal sınırların üzerinde olduğu, tedavi için Endokrinoloji Polikliniğine yönlendirildiği bildirildi.
     Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Diyabet ve Obezite Haftası ile KOAH Gününde yapılan etkinliklerde, Afyonkarahisarlıların obezite ve KOAH konularına dikkati çekildiği ve daha çok farkındalık sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.
     Valilik önünde ve bir alışveriş merkezinde kurulan standlarda, isteyen herkese ücretsiz şeker ölçümü ile solunum fonksiyon testinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, test sonuçları iyi olmayan kişilerin hastanenin ilgili bölümlerine yönlendirildiği belirtildi.
     208 kişiye solunum fonksiyon testi yapıldığına yer verilen açıklamada, test yapılan 8 kişinin sonucunun çok iyi, 76 kişinin iyi, 96 kişinin orta derecede ve 28 kişinin de sonucunun kötü çıktığı, test sonucu iyi olmayan kişilerin Göğüs Hastalıkları Polikliniğine, 91 kişinin de Sigara Bırakma Polikliniğine yönlendirildiği bildirildi.
     Şeker ölçüm testinde ise 379 kişiye bu testin uygulandığı ifade edilen açıklamada, 29 kişinin şekerinin normal sınırların üzerinde olduğunun tespit edildiği, ilk defa kan şekerleri yüksek çıkan bu kişilerin ileri tetkik ve gerekirse tedavi için Endokrinoloji Polikliniğine yönlendirildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Halk Sağlığı Müdürlüğünün etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER