Halk Bankasından Muştaki yatırımcıya destek

Halk Bankasından Muştaki yatırımcıya destek


MUŞ (A.A) - Halk Bankası Muş Şube Müdürlüğü ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)) arasında imzalanan protokolle, organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım yapan firmalar, çeşitli kredi olanaklarından yararlanacak.
     Muş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecemi makamında ziyaret eden Halk Bankası Muş Şube Müdürü Halis Aslan ve Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Yöner, protokol hakkında bilgi verdi.
     Sinecem, protokol kapsamında, OSBye yatırım yapan firma ve işletmelerin çeşitli olanaklardan yararlanacağını bildirildi.
     Firmaların enerji verimliliği konusunda yaşadıkları sıkıntıların bu protokolle giderileceğini ifade eden Sinecem, Halk Bankası Muş Şube Müdürü ve ekibine de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
     İmzalanan protokolle ilgili bilgi veren Müdür Yardımcısı Yöner, şunları ifade etti:
     Bu protokolle, MUŞ OSBde faaliyet gösteren firmaların, işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik tüm yatırım harcamaları, Enerji Verimliliği Kredisi ile finanse edilebilecek. Bu kapsamda talep edilecek nakdi ve gayri nakdi kredi ihtiyaçlarının, bankanın kendi ve yurt dışı kaynaklarından karşılanması, ayrıca diğer bankacılık ürün hizmetlerinin sunulmasına ilişkin genel esasları düzenlemekte. Firmaların banka kaynaklarından nakdi ve gayri nakdi kredi talepleri, bankaca yapılacak değerlendirmeler sonucunda, mali yapısında olumsuzluk bulunmaması ve yapılacak istihbarat sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmaması halinde, banka mevzuatı çerçevesinde değerlendirmeye alınabilecek.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
<< Önceki Haber Halk Bankasından Muştaki yatırımcıya destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER