Haleplibahçe Mozaik Müzesinin temel atma töreni

Haleplibahçe Mozaik Müzesinin temel atma töreni -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Türkiyenin dört bir tarafında kalkınma hamlesini eşit ve adil yatırım anlayışıyla gerçekleştiriyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiyenin dört bir tarafında kalkınma hamlesini eşit ve adil yatırım anlayışıyla gerçekleştiriyoruz dedi.
     Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da bulunduğu Şanlıurfada Haleplibahçe Mozaik Müzesinin temel atma törenine katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Çelik, seçim döneminde Şanlıurfayı adım adım dolaşarak kentin fotoğrafını çektiklerini ve kentte birliği, dirliği sağlayarak çalıştıklarını ifade etti.
     Haleplibahçe projesinin seçim öncesi kamuoyuna ilan ettikleri 4 yılda 400 Proje taahhüdü içerisinde ilk sıralarda yer aldığını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:
     Bu tarihi mekanlar yalnız Şanlıurfalıların değil yalnız Türkiyede yaşayanların değil bütün insanlığın ortak değeri, ortak malıdır. Dolayısıyla insanlığa bunları sunmakta o ülkenin tapusunu cebinde bulunduran yöneticilerin görevidir. İşte biz o sorumlulukla bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Getirince ne olacak- Dünya insanlığı Şanlıurfaya biraz daha hızlı koşacak, biraz daha çok sayıda koşacak. Şanlıurfa turizmin merkezi olmalı, burası peygamberler diyarı, medeniyetlere beşiklik yapmış bir yer, böyle bir anlamlı yere dünya insanlığı gelmeyecek de nereye gelecek. Onların gelmesi yeni tesislerin, yeni ufukların, yeni anlayışların da Şanlıurfaya gelmesini sağlayacaktır.
     Konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik mesajları veren Faruk Çelik, Türkiyenin dört bir tarafında kalkınma hamlesini eşit ve adil yatırım anlayışıyla gerçekleştiriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Haleplibahçe Mozaik Müzesinin temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER