HAKSEN üyeleri, Elazığda imza kampanyası başlattı

HAKSEN üyeleri, Elazığda imza kampanyası başlattı


ELAZIĞ (A.A) - Kamu çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), taleplerine destek aramak için imza kampanyası başlattı.
     HAKSEN il temsilcisi Fatih Kehya, Öğretmenevi önünde kurulan standa gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Eylül referandumunun üzerinden 19 ay geçtikten sonra memurların toplu sözleşme hakkına ilişkin yasal düzenleme yapıldığını anımsattı.
     Memur ve emeklileri toplu sözleşme yasasının gecikmesi nedeniyle 2012 yılını sıfır maaş artışıyla girdiklerini, ilk 5 aylık dönemde aynı maaşlarını almaya devam ettiklerini belirten Kehya, Memurun tarihinde ilk defa yaşadığı bu olayın nedeni, toplu sözleşme yapılması içindi. Ancak, toplu sözleşme sürecinin sonunda görüldü ki 2,5 milyon memur, 1,8 milyon emekli olmak üzeri 4,3 milyon insan boşuna umutlanmış. Her ne kadar adı toplu sözleşme olsa da hükümetin tek taraflı olarak belirlediği şartlar kabul edilmiştir. Başka bir deyişle toplu sözleşme memuru teğet geçmiştir dedi.
     Kehya, memur ve emeklilere 2012 yılı için verilen 4+4 maaş zammının 2,87si daha ilk 5 ayda enflasyon tarafından geri alındığını, yılbaşından beri elektriğe, doğal gaza ve ulaşıma yapılan zamların da diğer kalanı erittiğini, memura reel olarak sıfırın altında maaş artışı yapıldığını öne sürdü.
     Bizim hakem kurulumuz halktır diyen Kehya, Memurların tarihinde ilk defa yapılan toplu sözleşmeler amiyane tabiriyle fiyaskodur. Bugün yaptığımız bu eylemde, memurun sözleşme masasını kurarak, HAKSEN konfederasyonunun aşağıdaki taleplerini halka soracağız. Bir nevi halkın hakemliğine başvuracağız dedi.
     Sendika üyeleri daha sonra memur ve emeklilere yönelik taleplerine destek için vatandaşlardan imza topladı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber HAKSEN üyeleri, Elazığda imza kampanyası başlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER