Hakkari ve Bingöldeki mayın patlaması

Hakkari ve Bingöldeki mayın patlaması -Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği saldırıları kınadı


KAYSERİ (A.A) - Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırıları kınadı.
     Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, bu gidişe dur demenin, bu vatan hainlerine evlatlarımızı şehit etmenin, hesabının sorulmasının zamanının çoktan geldiğini söyledi.
     Şehit aileleri ve gazilerin yaşadığı sürece terör örgütünün asla amacına ulaşamayacağını belirten Yavuz, şunları kaydetti:
     Hakkaride Çukurca kara yolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında PKKlılar tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 4 askerimiz şehit olmuş, 3 askerimiz yaralanmıştır. Erzurum -Bingöl arasında Karlıova ilçesi yakınlarında yol üzerindeki menfeze döşenen mayının patlaması sonucu da 8 polisimiz şehit olmuş,7 polisimiz yaralanmıştır. Ülkemizi kahramanca koruyan şehitlerimizin bu vatan için yaptıkları asla unutulmayacaktır. Bu konuda hükümete de çok iş düşüyor. Hükümetin artık hiçbir mazereti kalmamıştır. Dolayısı ile akıtılan bu kanların, verilen bu canların vebali hükümetimizin boynundadır. Bu vebali üzerinizden atmak, şehitlerimizin hesabını sormak için daha ne bekliyorsunuz.-
     Ali Yavuz, kendilerini asıl üzen konunun artık insanların şehit cenazelerine duyarsızlaşması olduğunu belirtti.
     Şehit cenazeleri olduğu gün bile insanların eğlenceden vazgeçmediğini ifade eden Yavuz İnsanlar şehit olduğunda tepki vermiyor. Bir gün konuşulup unutuluyor. Olan şehitlere ve yakınlarına oluyor. 10 şehit oluyor bir gün konuşuluyor ertesi gün bir şey yokmuş gibi davranılıyor. Bu da tabi bizi çok üzüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Hakkari ve Bingöldeki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER