Hakkarideki mayın patlaması

Hakkarideki mayın patlaması -Şehit olan Uzman Çavuş Seyhanın Hatayın Kırıkhan ilçesindeki baba evinde yas var -Anne Seyhan: Oğlumun rüyasını görmüştüm, böyle bir şey olacağı kalbime dalmıştı


HATAY (A.A) - Hakkari-Van karayolunun 20. kilometresinde devriye görevi yapan zırhlı aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Seyhanın Hatayın Kırıkhan ilçesindeki baba evinde yas var.
     Şehit Uzman Çavuş Yusuf Seyhanın baba evine Türk bayrakları asıldı. Olayı duyarak eve gelen şehit Seyhanın yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.
     Bahçelievler Mahallesindeki bir evde yaşayan şehidin annesi Nebahat Seyhan, oğlunun evli ve Gamze Nur, Ömer ve Melisa isimlerinde 3 çocuğunun bulunduğunu söyledi.
     Oğluyla en son geçen ay Ercişte görüştüğünü ifade eden anne Seyhan, şunları kaydetti:
     Oğlumla en son izindeyken görüştüm, konuştum. Bana, Anne tayinim çıktı, hiç gitmek istemiyorum dedi. Oğlum Allah yardımcın olsun dedim. Akşam tekrar konuştuk, Anne, istifamı vereceğim, geleceğim oraya dedi. Biz de kendi aramızda konuştuk ve ona bir iş bulalım diye düşündük. 1,5 senesi vardı emekli olmasına. İstifa etmek istiyordu. Bana Anne çok zor dayanamıyorum dedi. Tayini çıktı. Kendisi tayin istemiyordu. Oğlumun rüyasını görmüştüm, böyle bir şey olacağı kalbime dalmıştı. Kadir Gecesinde camiye gittim, geldim zikirlendim. Tabutun içine koydular yavrumu. Namazlı, abdestliydi yavrum.
     Şehit babası Kıyas Seyhan da oğlu ile bayram sabahı görüştüğünü ve kendisine görevde olduğunu söylediğini kaydetti.
     Şehit Uzman Çavuş Yusuf Seyhanın cenazesinin yarın Kırıkhanda düzenlenecek askeri törenin ardından defnedileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Salim Taş/İsmihan Özgüven/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Hakkarideki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER