Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -ŞehitUzman Çavuş Özdemirin Çorumdaki evinde yas var -Ressam olmak istediği öğrenilen şehit Özdemirin babasının evininin dört bir yanını kendi yaptığı desenlerle süslediği gözlenildi - Ayşe Özdemi:


ÇORUM (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Soner Özdemirin (24) Çorumun Osmancık ilçesindeki baba evinde yas var.
     İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri baba Şemşit Özdemir, dağda çobanlık yaptığı için acı haberi anne Ayşe Özdemire verdiler.
     Ailenin ilçeye bağlı Kuzhayat köyündeki evinin bahçesine taziye çadırı kurulurken, köydeki evlere Türk bayrakları asıldı.
     Şehidin yakınları eve akın ederken, anne Ayşe Özdemir yakınlarının tesellisiyle ayakta durmaya çalıştı.
     Anne Özdemir, oğlu ile bayramın ikinci günü konuştuğunu belirterek, Ben onu ne yokluklarla büyüttüm. Ağlamayacağım, onları güldürmeyeceğim. Bir oğlum daha var onu da göndereceğim. Bizi de götürsünler. Bayramda aradı, konuştuk, ağzından bal akıyordu. Gurur duyuyorum, benim oğlum şehit oldu dedi.
     Şehidin annesine Dün gece çatışmadan geldik, meşe ağacının gölgesinde biraz soluklanıyoruz dediği belirtildi.
     Bekar olduğu öğrenilen şehidin 5 çocuğun ortancası olduğu, babasının çobanlık yaparak evi geçindirdiği, 8 yıl önce de kız kardeşini kaybettiği öğrenildi.
     Öte yandan şehidin ressam olmak istediği, maddi imkansızlıktan dolayı askerliği seçtiği öğrenilirken, evinin dört bir yanını kendi yaptığı desenlerle süslediği gözlenildi.
     Şehit Özdemirin yarın toprağa verileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay - Esma Aygün
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER