Hakkaride temmuz ortasında kar keyfi

Hakkaride temmuz ortasında kar keyfi -Kentin 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylasında vatandaşlar kar topu oynuyor, kayak yapıyor


HAKKARİ (A.A) - Yurt genelinde sıcak havanın etkili olduğu bu günlerde Hakkarinin 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylasında vatandaşlar kar topu oynuyor, kayak yapıyor.
     Hakkaride vatandaşlar, 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylasında kar üzerinde kayak yaparak serinliyor. Kar topu oynayan vatandaşlar, kar üzerinde hatıra fotoğrafı çekiyor.
     Hakkari Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Seda Keleş, sadece batı değil Hakkari şehir merkezi bile sıcaktan kavrulurken yüksek tepelerde karın kendilerini şaşırttığını söyledi.
     Bu mevsimde Berçelan Yaylasında kar olduğu söylendiğinde inanmadıklarını ifade eden Keleş, arkadaşlarıyla buraya gelince gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını kaydetti.
     Arkadaşlarıyla kayak yaparak kar topu oynamanın keyfini çıkardıklarını belirten Keleş, Temmuz ayı ortasında kar topu oynamak ve karda kaymak müthiş bir duygu. Sıcaktan bunalanlara buraya gelmelerini öneriyorum. Bu da Hakkarinin güzelliklerinden biridir dedi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Yahya Öylek
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Hakkaride temmuz ortasında kar keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER