Hakkaride Mevlana Haftası kutlandı

Hakkaride Mevlana Haftası kutlandı


HAKKARİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.
     Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa katılanlara Mevlananın hayatını anlatan kitaplar dağıtıldı, çikolatalar ikram edildi.
     Ramazan Akman tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esma Sayın, Mevlananın hayatı ve namazla ilgili bilgiler verdi.
     Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Hasanoğlu ise, Mevlanayı güncel ve evrensel kılan öğretiler, Mevlananın yaşantısı hakkında bilgiler verdi.
     Program öğretmen ve öğrencilerin karşılıklı olarak Mevlananın sözlerini okumasıyla devam etti. Sahneye çıkan 8 kişilik öğrenci grubu da, Mevlana konulu bir tiyatro oyunu sahneledi.
     Programa katılan öğrencilere ASP İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Durmuş, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya tarafından çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride Mevlana Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER